logo empresa ENERGIES SOLARS ARMENGOL  
Aprofitament de les energies locals, netes i econòmiques.


RECUPERADORS DE CALORRECUPERADORUn recuperador de calor és un aparell que s'instal·la a dins de les llars de foc obertes tradicionals, convertint d'aquesta manera la llar de foc en un veritable sistema de calefacció, capaç en molts casos de substituir bona part de la calefacció convencional de la vivenda.

El rendiment de la combustió d'aquests aparells arriba a un 80%, aconseguint 10 vegades més rendiment que una llar de foc oberta on s'aprofita, a tot estirar, només un 7% de l'energia alliberada durant la combustió.
Exemple d'un cas habitual: Una vivenda amb una llar de foc oberta que rarament s'utilitza.

Amb el muntatge d'un recuperador de calor, depenent de la forma de la vivenda i de l'ubicació de la llar de foc, es pot aconseguir estalviar d'un 50% al 90% de la calefacció convencional. A nivell econòmic significa un estalvi molt gran, en alguns casos en que la llenya és propia, amb menys de tres anys queda amortitzat el cost de la instal·lació de l'aparell. Cremant unes 2,5 tones de llenya d'alzina amb dos anys de secatge, es poden estalviar més de 1.000 litres de gasoil, a nivell de diners suposant que la llenya s'hagi de comprar això significa més de 500€ estalviats al cap de l'any. Aquesta solució resulta ideal per la gent que li agrada gaudir de la visió del foc i al mateix temps aprofita l'energia alliberada i estalvia diners.

De recuperadors de calor n'hi ha que produeixen aire calent i d'altres que escalfen aigua per repartir el calor a través de radiadors. En funció de cada cas s'estudia quina és la millor solució.

Si no es disposa de llenya o es vol la comoditat que dóna la utilització del pèl·let, també hi ha models que utilitzen aquest altre combustible.

Les nostres instal·lacions les realitzem amb aparells Edilkamin i La Nordica-Extraflame.
Pàgina principal